Terkini......

Cerita-Ceriti SKMJ

Pengajaran dan Pembelajaran

Cerita bergambar

Novel - Karya Penulis

Sunday, 21 June 2015

Blog SKMJ kena remove????? "This blog is in violation of Blogger's Terms of Service and is currently visible to authors only"

Ah sudah.. Pagi ni aku buka je blog SKMJ, kluar kat browse mengatakan blog skmj dah kena remove..


Kenapa pulak? blog ni kan tak selesai lagi proses setting? pelik betol aku... Setelah menggoogelkan diri beberapa ketika, aku dapat agak mungkin sistem blogger detect blog ni sebagai spam ataupun ada orang report blog ni sebagai spam.. ape2 je la...

ni email yang aku dapat..

Jadi, dengan bahasa Inggeris yang kucar kacir tu, aku pun hanto le email ke bloggerhelp@blogger.com mintak kepastian. Sambil-sambil tu aku klik kat butang 'APPEAL' dalam board blogger aku. Aku diminta memasukkan no telefon dan seterusnya satu no kod dihantar ke nombor telefon aku untuk dimasukkan kedalam ruangan "APPEAL" tersebut.

Dan setelah beberapa ketika.. tadaaaaaaa.....



Yippiii.. Yipppiiii.. Blog SKMJ dah kembali... hahaha....hampeh betol.. puasa2 ni kasi supprise kat aku plak blogger ni.. Fuh.lega rasa.. ade ke patut blog belum lagi buka sepenuhnya dah kena remove? tak patut.. tak patut..

~sunan~

Monday, 8 June 2015

Pembukaan blog SKMJ

Assalamualaikum semua,
Hari ini, 8 Jun 2015, Isnin jam 5.00 petang, aku baru je siap setting blog ni..(ni waktu pejabat, bukan mengular, tapi tak ada kerja nak buat). Hehe.. sebenarnya blog ni dah lama aku cuba setting, tapi tak ada masa nak siapkan.


Logo ni aku ambil dari http://skbebar.webs.com/logosekolah.htm, dan edit semula warnanya supaya lebih sharp. Aku belanja korang.hehe.. Ok, untuk pengetahuan semua, setakat hari ini, blog ni tak cukup lengkap lagi dari segi maklumat. Aku cuma selesai setting template sahaja.

TUJUAN UTAMA aku buat blog ini adalah sebagai salah satu wadah perhubungan dan tempat penyumbang idea melalui karya oleh ALUMNI/Warga SKMJ/Bekas guru/pelajar dan juga pelawat blog SKMJ.

Aku juga merupakan bekas pelajar SKMJ semasa zaman perang jepun dulu (tipu la tu.hehe..). Kalau korang tanya Dah banyak blog berkatian SKMJ? ni jawapan aku = Blog yang banyak tu adalah dibuat oleh warga SKMJ yang sebelum ini, tak aktif dan tak update pun. mungkin adminyya hanya seorang. Jadi, bila admin dah berpindah/malas, blog tu jadi sarang tebuan.

Sebab tu la aku aku buat blog ni sebagai rangkuman kepada semua blog lain dan aku akan lantik admin dari kalangan warga SKMJ sendiri yang berminat dan aktif dalam dunia blog, manakala para penulis pula dipelawa kepada sesiapa yang berminat untuk menyumbang idea. Diharap dengan berbuat demikian, blog SKMJ ni akan sentiasa hidup dan boleh menjadi sumber rujukan kepada semua pelawat.

Ok, dah, cukup. dah panjang membebel ni. Sambil-sambil tu boleh la lawat blog aku yang juga dah bersawang di www.sunan.my . Sapa2 nak jadi admin/penulis di blog ini, aku akan buka penyertaan apabila blog ni dah lengkap tersergam indah. hehe...

Orait, mintak diri dulu. -sunan

Thursday, 4 June 2015

test2

Merujuk kepada perkara di atas, adalah dimaklumkan bahawa pada Perkhidmatan E-mel 1GovUC telah kembali pulih sepenuhnya pada jam 7.58 petang ini.
Segala kesulitan yang dihadapi semasa gangguan tadi amatlah dikesali.
Sekian Terima Kasih dan Salam HormaMerujuk kepada perkara di atas, adalah dimaklumkan bahawa pada Perkhidmatan E-mel 1GovUC telah kembali pulih sepenuhnya pada jam 7.58 petang ini.
Segala kesulitan yang dihadapi semasa gangguan tadi amatlah dikesali.
 Merujuk kepada perkara di atas, adalah dimaklumkan bahawa pada Perkhidmatan E-mel 1GovUC telah kembali pulih sepenuhnya pada jam 7.58 petang ini.
Segala kesulitan yang dihadapi semasa gangguan tadi amatlah dikesali.
Sekian Terima Kasih dan Salam Horma
Sekian Terima Kasih dan Salam Horma

Test 1

Merujuk kepada perkara di atas, adalah dimaklumkan bahawa pada Perkhidmatan E-mel 1GovUC telah kembali pulih sepenuhnya pada jam 7.58 petang ini.
 
Back To Top